Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου μας επιλέχτηκε και θα μας φιλοξενήσει το Ζάππειο Μέγαρο, ένας χώρος σύμβολο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ένας χώρος που χαρακτηρίζεται «φάρος σκέψης και στόχευσης».

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικότερα της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής, οδηγούμεθα στην κατανόηση των μοριακών μηχανισμών και στην αξιολόγηση και καταχώριση των γενετικών χαρακτηριστικών των νοσημάτων. Ο δρόμος προς τη στοχευμένη θεραπεία είναι πλέον ορατός. Έτσι, είναι πιο επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του «πατέρα» της ορθολογικής Ιατρικής Ιπποκράτη ότι είναι πιο σημαντικό να γνωρίζεις τον άνθρωπο που θεραπεύεις παρά τη νόσο.

Το Πανελλήνιο Αλλεργιολογικό Συνέδριο, όπως είναι γνωστό, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο της Αλλεργιολογίας, καθώς πρόκειται για την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του κλάδου. Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα «Προσεγγίζοντας την Εξατομίκευση» και να αναδείξουμε τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα του Συνεδρίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Α.Κ.Α., καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τη γόνιμη συνεργασία. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας ευελπιστούμε ότι θα στέψει με επιτυχία και αυτό το συνέδριό μας.

 

Με συναδελφική εκτίμηση

Ζωή Ι. Δεμέστιχα
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας
Αλλεργιoλογίας και Κλινικής Ανοσολογίας
(Ε.Ε.Α.Κ.Α.)

Σημαντικές Ημερομηνίες

Ημερομηνίες Συνεδρίου:
24 - 27 Σεπτεμβρίου 2020

Λήξη Α’ περιόδου εγγραφών:
20 Αυγούστου  2020

Λήξη Υποβολής Εργασιών:
31 Ιουλίου 2020

Οργάνωση - Γραμματεία

Free Spirit

Θεσσαλονίκης 12, Γέρακας 153 44
210 60 48 260
www.free-spirit.gr

Ακολουθήστε μας